Hei kädentaitaja!
Esittäydy täällä ja kerro, mitä raaka-ainetta tai materiaaleja sinulle voi tarjota!

Kannustamme tarjoamaan ylimääräisiä materiaaleja suoraan kädentaitajille. Autetaan pienyrittäjää tai vaikkapa innokasta harrastajaa, joka haluaa tuottaa iloa muillekin!

Voit lähettää sivuston ylläpitäjälle esittelytekstin ja kuvat.
paivi.keronen(at)saimaanvirta.fi


Anu Kudjoi, Loitsu Creations, Osuuskunta Vuoksen Taitajat

Olen tekstiilitaiteilija, ompelija ja artesaani Anu Kudjoi Imatralta.

ETSIN UUSIOTUOTTEISIIN SOPIVAA, HYVÄLAATUISTA PUUVILLAKANGASTA SEKÄ TRIKOOTA.

Valmistan kierrätyspuuvillasta värjäämällä naisten vaatteita, asusteita, taidetekstiilejä ja kasseja. Teen myös korjaus- ja mittatilausompelua. Viimeisimpänä tuotevalikoima on laajentunut mm. sisustuspuolelle. Ateljeeni löytyy Imatralta Kaukopäästä. Lisäksi minulla on värjäämö. Tuotteita myydään myös verkkokaupassani tuotemerkillä Loitsu Creations.

Olen aktiivinen Osuuskunta Vuoksen Taitajissa, jonka jäsenistön enemmistö on käsityöläisiä.

Esimerkiksi tällaisia asioita olen pohtinut:
Maailma hukkuu tekstiilijätteeseen. Puuvillantuotanto on jo maailman toiseksi suurin ympäristöongelma. Minusta on ihan käsittämätöntä, että tehdään tahallaan huonolaatuista puuvillaa, minkä ei ole tarkoitus edes kestää. Työni on tavallaan myös yhden naisen protesti ympäristön puolesta!

Ota yhteyttä:
puh. 045 854 4544, anu.kudjoi(at)gmail.com

Loitsu Creations Facebookissa

Osuuskunta Vuoksentaitajat: https://vuoksentaitajat.wordpress.com/

Kuvat: 1) Anu Kudjoi ja hänen valmistamansa poncho. 2) Esimerkkituote: Triplemoon kämmekkäät käsinvärjätystä kierrätystrikoosta.


Mirva Kantanen, AurinkoOtus

Olen Mirva Kantanen Lappeenrannasta. Toiminimeni on AurinkoOtus.

ETSIN HYVÄLAATUISTA, VÄRIKÄSTÄ PUUVILLAKANGASTA.

22 vuotta sitten saivat alkunsa AurinkoOtus-tuotteeni. Ensimmäisenä syntyi Jappe-hahmo, joka on kierrätysmateriaaleista tehty pehmo. Syntyi myös toiminimi AurinkoOtus. Tänä päivänäkin käytän mahdollisuuksien mukaan kierrätettyä kangasmateriaalia mm. ompelemiini pehmoleluihin ja kasseihin.

Myös korjausompelu kuuluu työhöni. Lempivaate kestää korjauksen ja tuunauksen jälkeen vielä pitkään! Ja luonto kiittää!

Mirva / AurinkoOtus

Postiosoite: Parkkarilankatu 28 M 2, 53200 Lappeenranta

puh. 044 3200 532, aurinkootus(at)gmail.com

AurinkoOtus Facebookissa


Mona Melartin, Seiskamiikka, Osuuskunta Vuoksen Taitajat

Olen Mona Melartinin Imatralta. Olen kuvataiteilija ja sisutustekstiilien valmistaja. Teen myös monenlaisia taidekäsitöitä. Olen Osuuskunta Vuoksen Taitajien jäsen, ja työskentelen sen kautta. Minut tunnetaan myös Sesiskamiikka-tuotenimestä.

ETSIN − TAI OIKEAMMIN LÖYDÄN − ESIMERKIKSI TRIKOOTA, KORISTENAUHOJA, KUVIOLLISIA PUUVILLAKANKAITA: VIRKKAAN ESIMERKIKSI MATTOJA JA TEEN MASKOTTEJA.

Tykkään väri-ilottelusta. Kotinikin on täynnä värejä. Laatikoistani löytyy esimerkiksi parittomia hanskoja, huopuneita sormikkaita ja kaiken kirjavia sukkia. Mitään ei voi heittää pois, koska kaikkea voi vielä hyödyntää jotenkin jossakin.

Vanhojen tekstiilien kerääminen on minulle myös tunneasia. Poistotekstiileissä kulkee historia mukana. Joskus se näkyy kankaan pistoissa. Joissain vaatteissa taas on tahroja, joistain puuttuu nappi, jotkut kankaat ovat rypistyneet, tai joitain vaatteita on pidetty ja huollettu hyvin. Tekstiileistä huokuu ihmisten eletty elämä ja kädentaidot.

Yhteistiedot:
Seiskamiikka Facebookissa
@seiskamiikka
Osuuskunta Vuoksentaitajat: https://vuoksentaitajat.wordpress.com/ , puh. 045 8544544
vuoksentaitajat(at)gmail.com